Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как ги смазвате?
    Сваляте ли ги?
    156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      Много добре помагаш на колегите със спам...
      А сега кажи кое скърца, че в другата тема започна да тропат....)
      Скърцат и горни, и на стаб щангата. А другата тема я забравиха нещо

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
        Как ги смазвате?
        Сваляте ли ги?
        Еми да,сваляш-смазваш-качваш,караш,после пак сваляш- смазваш-качваш.Е те така,докато ти мине мерака,после не ти пука кой знае колко...
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
          Скърцат и горни, и на стаб щангата. А другата тема я забравиха нещо
          Чукането, чукането е по притеснително...
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
            Обикновенно скърцат тампоните на горните носачи. Досега при мен в 3 от 3 случая бяха тампоните на горните носачи. Трябва да се проверят дали са здрави.Ако са здрави се смазват с морска грес,и досадното скърцане изчезва. Може да те посъветват да пръскаш с WD40. Аз опитах веднъж и ефекта беше обратен,вместо да спре скърцането то се увеличи.
            WD40 - то , с времето такова таковата на гумата

Принципно би трябвало да се използва при клеясали/ръждясали/скърцащи метални панти да речем. Това, че в БГ го ползваме за всичко (смазване на гумени тампони, почистване "обезмасляване" !?! на дебитомери, за "по-добра връзка" като контактен спрей при буксички и датчици итн итн), далеч не означава, че върши такава работа

Ако ще ги пръскате тия тампони с нещо - силиконов спрей -> ( http://www.perocar.com/silikonov-spray ), с остатъка може да си смажете гумените уплътнения на вратите и багажника, че иде зима
            Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 08:43.
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Ако ще ги пръскате тия тампони с нещо - силиконов спрей -> ( http://www.perocar.com/silikonov-spray ), с остатъка може да си смажете гумените уплътнения на вратите и багажника, че иде зима
              И това е ден до пладне. Но за " да си смажете гумените уплътнения на вратите и багажника" - става определено, но много му вдигнаха цената. Аз го ползвам откакто се появи на нашия пазар, а сега купувам подобно от БауНаус

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                WD40 - то , с времето такова таковата на гумата

Принципно би трябвало да се използва при клеясали/ръждясали/скърцащи метални панти да речем. Това, че в БГ го ползваме за всичко (смазване на гумени тампони, почистване "обезмасляване" !?! на дебитомери, за "по-добра връзка" като контактен спрей при буксички и датчици итн итн), далеч не означава, че върши такава работа

Ето това чукане чаках. Бях се юрнал към вд-то ама добре че питах първо. Иначе за дебитомера съм взел CRC cleaner дето ужким най-безвреден. Но си прав, че и дебитомери чистят с wd.Бях в шок като го разбрах. Я сподели как реши тоя проблем http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=26401, че като се пусне компресора почва да вибрира бая по цялато купе и мощност губи ....абе зор. Поздрави.
                Last edited by Ivaelo; d.m.y г., 21:17.

Comment

• Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
                  Еми да,сваляш-смазваш-качваш,караш,после пак сваляш- смазваш-качваш.Е те така,докато ти мине мерака,после не ти пука кой знае колко...
                  И така докато минеш на стандартни тампони.....отново
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Какви са признаците на заминаващ маховик ?
                    156 Sportwagon 1.9JTD

Comment

• Вибрации при потегляне, тресене при гасене, тресене при подаване на газ от ниски обороти на висока предавка, може би и други.
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                      DUCATI Monster
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Първоначално публикувано от potrebitel22 Покажи съобщение
                        Какви са признаците на заминаващ маховик ?
                        Най-вече в педала. Имам маховици

Comment

• Колеги някои може ли да ми каже как да накарам компютъра да ми показва разхода на гориво или нещо друго примерно защото във момента показва само дата и температура веднъж се показа разход но не знам как го сложих и после пак го махнах ..... голям съм индианец с тия алфи и компютъра има 1000 настройки . Снимката е примерна
                          Помощ !
                          Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от Ibiza Покажи съобщение
                            Колеги някои може ли да ми каже как да накарам компютъра да ми показва разхода на гориво или нещо друго примерно защото във момента показва само дата и температура веднъж се показа разход но не знам как го сложих и после пак го махнах ..... голям съм индианец с тия алфи и компютъра има 1000 настройки . Снимката е примерна
                            Помощ !
                            На върха на ръчката за мигачите има копче, с което редуваш какво да ти показва Инфоцентъра (дисплея), а като го задържиш си нулираш показанията за изминато разстояние и среден разход.
                            94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
                            03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico

Comment

• Първоначално публикувано от Ibiza Покажи съобщение
                              Колеги някои може ли да ми каже как да накарам компютъра да ми показва разхода на гориво или нещо друго примерно защото във момента показва само дата и температура веднъж се показа разход но не знам как го сложих и после пак го махнах ..... голям съм индианец с тия алфи и компютъра има 1000 настройки . Снимката е примерна
                              Помощ !
                              И то не е компютър, а инфо център дисплей при 156

Comment

• Някой да е чувал,виждал или попадал на предпазители от студен въздух за предна решетка на Алфа 147 фейс.
                                Въобще дори китайците сещали ли са се да направят нещо подобно.

И ще помоля разни изцепки и примери със жигули и шкоди да не ми се подхвърлят,защото при -30 ще ги питам аз тогава .

Благодаря.
                                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                                X